Rahatlık Batar

Birçok yöne çekilebilir bu başlık ama ben iki ayrı başlığı tek başlık altında toplayabilmek için kullandım. Bu iki ayrı başlıktan birisi utanmak diğeri ise çekinmektir. Bir ilişkide en büyük görevleri aşkın ham maddesini oluşturan öğeler arasında yer almalarıdır.

Her insanın utandığı durumlar olabilir ama çekinmek çok ayrı bir olaydır. Karşısında ki insanı üzmemek için birçok şeyinden vazgeçen insanlar tanıyorum ben. Bana göre çekinmek bu şekilde anlam kazanıyor. Utanmak ise çekinmek kadar olamasa da olmazsa olmazlar arasında. Çünkü sevgili dediğiniz insan utanmasını bilmelidir. Hayatın her yaşta önemini yitirmeyen görgü kuralları vardır. Bunlara uymadığı takdirde utanmayan bir insan ile beraber yaşamak bir hayvan ile beraber yaşamak ile aynıdır. 

Çekinen insanlarla beraber olmak değerinizin bilinmesi anlamına gelir çünkü çekinmeyi bilmeyen insanlar değer nedir bilmezler. Ve utanmak nedir bilmeyen insanlar ar nedir bilmezler. Bu insanlar değerinizi çok iyi bilseler dahi toplum arasında durmadan küçük düşürülmenize ve üzülmenize sebebiyet verirler.

Ruh güzelliği en iyi insanlar utanan ve çekinen insanlardır.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski