Farklı Olmak


Hayatta birçoğumuz farklı olabilmek için yaşarız. 

Çoğumuz olamadığınız karakterlere bürünür, olmadığımız insanlar gibi görünmeye çalışırız. Bunun nedeni ise her zaman daha rahat hayatlar olarak açıklarız. Olmadığımız bir insan gibi yaşamak ne kadar rahat olabilirse artık. 

Bazılarımızın rahat hayat anlayışının içerisinde uygun bir sevgili düşüncesi de vardır mutlaka. Ancak bu sonucu değiştirmez çünkü olmadığımız bir kimlikte birinin bize âşık olması onun bizi değil de büründüğümüz sahte karakteri sevdiğini gösterir. Bunu hepimiz anlayabiliyoruz ve zaten biliyoruz da. Kesinlikle bilmediğinizi iddia etmiyorum ama küçük bir problem var, yukardaki satırlarımda da açıkladığım üzere insan bazen uyarılmaya ihtiyaç duyar, bu konuya değinmemin birinci sebebi budur. 

İkinci sebebi ise madem farklı olmak istiyoruz neden herkesten farklı bir şey denemiyoruz. Mesela ülkemizde insanların değerlerinin sonradan anlaşıldığından defalarca bahsettik. Peki, neden bir farklılık oluşturarak etrafımızdaki insanların değerini bugün anlamıyoruz. Sevdiğimiz insanın değerini anlamak için illa onu kaybettikten sonra sevgiyi anlatan duygusal bir kitap mı okumamız gerekir? Değer bilmek, kendini başka biri olarak görmekten çok daha kolay değil mi? Bence kolay ve bana göre en farklı insanlar sevdiklerinin değerlerini zamanında bilen insanlar, nasılsa kaybedince herkes anlıyor…


“Mutluluk sevdiklerinin değerini

Zamanında bilen insanların hakkı…”


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski