Öyle Biri Olmalı Ki


Öyle Biri Olmalı Ki:
“Sabah namazı vakti uyumak rızka manidir” deyip uyandıracak sabah namazına. Keraat vakti çıkmadan uyutmayacak tekrar, verecek eline Kur’an-ı Kerim “oku ve açıkla” diyecek. “Madem bilgilisin kitap yüklü eşeklerden eylemesin Allah, bildiklerini paylaş” diyecek. 

Öyle Biri Olmalı Ki: Her gün namazların tam mı diye soracak, değilse kırılacak “beni ahirette yalnız mı bırakacaksın” diyecek ve gerekirse gözyaşı dökecek. 

Öyle Biri Olmalı Ki: Her gün yeni bir ayet, hadis veya bilgi isteyecek, “ iki günümüz bir olmasın yoksa ziyanda olanlardan oluruz” diyecek. 

Öyle Biri Olmalı Ki: Teheccüd diyecek, Kuşluk diyecek, Evvabin diyecek, beş vakitle yetinmeyecek. 

Öyle Biri Olmalı Ki: Her pazartesi, Perşembe oruç tutturacak, açın halini unutturmayacak, unutturmayacak ki tuza katık ettiği ekmeğe şükrettirecek. 

Öyle Biri Olmalı Ki: Zekatı eksiksiz, sadakayı bol verdirecek ve diyecek ki “zekatı eksik veren ailesinin rızkından çalıp kötü işlere yatırır ve sadakasız olmaz, sadakayı bol ver ki seni kazadan, beladan korusun Allah, korusun ki sensizlik ile imtihan etmesin beni”. 

Öyle Biri Olmalı Ki: “Normal müzik yok” diyecek, “gece gündüz Kur’an tilaveti olacak evde yoksa girmem” diyecek. 

Öyle Biri Olmalı Ki: Her işinde besmelesini dışarıdan çekecek ki eşi de her işini besmele ile yapmaya alışsın. 

Öyle Biri Olmalı Ki: Uyurken alnından öpmeyi unuttu mu eşi, asılacak yüzü ve sonra geldi mi öpücük kızaracak yanakları al al ve tatlı bir tebessüm ile uyuyacaklar her gece…


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski