Kısmet


Her yaptığımız tercih bir olaylar silsilesini karşımıza çıkarır. Kimi hayırlı kapıları ardı ardına açarken kimi hayırla başlayıp şer görünümlü olaylara dönüşebilir. Şer görünümlü olaylar diyorum çünkü bazen imtihan çerçevesi içerisinde sınanmak gerekebilir ve kötü olaylar sizi bulabilir. İşte tam da böyle bir durumda unutmamanız gereken şey kısmete rıza, Allah’ın takdir ettiğinden memnun olmaktır.

Annemiz, babamız, dünyaya geldiğimiz zaman dilimi, cinsiyetimiz, rengimiz ve ırkımız kendi irademiz dışında bizim için takdir edilmiş durumlardır. Bunları kabullenmemenin hiçbir getirisi olmayacağı gibi başarılı insanları dikkate aldığınızda o insanların bu kavramlara sahip çıktıklarını görürsünüz. Sadece bunlar için de değil, gayret edilen, çaba gösterilen bir iş için de gerekeni yaptıktan sonra ortaya çıkan sonuçtan razı olunmalıdır.

Bunları ben istedim düşünceleri dolanabilir kafanızda ancak hiç düşündünüz mü? Bahçe istiyorsunuz ama olmuyor, bunun yerine ormanların kralı bir aslan olmak ister miydiniz? Size verilenin farkında olmadan elinizdeki zenginliklerin farkına varamazsınız. Ancak o zenginliği görebilirseniz işte o zaman kısmete razı olmak sizin için kolaylaşır ve ahiretinizi tehlikeye sokabilecek davranışlardan kaçınırsınız.

Örnekler çoğaltılabilir. Mesela derdinizden, kederinizden bunaldınız, bunun yerine derdi kederi olmayan bir ağaç olmak ister miydiniz? Bu sorular her insana saçma gelecek türden sorulardır. Zira insanlık nimeti hepsinden üstündür. Nimet şükür gerektirir. Şükür ve sabır her zaman daha güzel kapılar açacaktır. En güzel kapıların sizlere açılması dileğiyle…

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski