Duygusal Aşk


Burada ele almak istediğim olay düşündüğünüz duygusallık değil. Bu daha duygusal bir mesele... Bayanlar anladı mı bilmiyorum ama erkekler kesin anlamıştır. Bayan arkadaşlarımızı da meraklandırmadan meselenin tam olarak para olduğunu söyleyelim. Paranın bir önemi yok diyen insanlar en büyük yalancılardır bana göre. Çünkü öyle bir zamanda yaşıyoruz ki özellikle bu dönemin çiftleri üzerine kurulmuş ticaret alanları var. Şimdi bunları sayarak bu insanları da gocundurmak istemiyorum, sonuçta herkes ekmek parası derdinde. Ama şu kadar söyleyeyim eğer kıt kanaat geçinen bir öğrenciyseniz dikkat edin arkadaşlar çünkü aşk fakiri sevmez. En azından bu dönemdeki aşk anlayışı fakirler üzerine kurulmamış, o yüzden âşık olmak benim de hakkım demek yerine çay içmeyi sevin, daha çok mutlu olursunuz.

Bir ilişkiniz var ve her şey yolunda, aslında yolunda değildir ama tozpembe günler hepimizin gözünü boyar. En basiti kafeterya köşelerinde hesabı ödeyen sizsinizdir ama bu gözünüze hiç batmaz. 

Her şey yolunda gözükür ta ki ayrılık kapıyı çaldığında… O zaman anlarsınız boşa giden kontörleri, yiyeceğe ve hediyelere harcadığınız paraları. Hele bir de cebinizde harcayacak paranız kalmadıysa “kuyruk acısı” dediğimiz olayı en derinlerde yaşarsınız. 

İlişki ince ayrıntılar isteyen bir iştir. En ince ayrıntıları bile kaçırmamanız gerekir. Bu kadar önemli mi bu konu, evet önemli çünkü eminim ki bu yazıyı okuyan hiç kimse enayi yerine konulmak istemez. İşte tam da burada olaya centilmenlik adı altında sözde erkeklik yapan arkadaşlarımız dâhil oluyor.

Eğer ki hiç hesap ödettirmeyecekseniz eşinize koskoca bir hayatı nasıl paylaşmayı bekliyorsunuz ki? Ya da siz daha elinizi cebinize atarken bu defa da ben ödemek istiyorumlarla diretmeyen bir eş gelecekte sizinle hayatı nasıl paylaşabilir ki? Cebindekini paylaşmayan, paylaşmayı bilmeyen bir insan hiç hayatını paylaşır mı? Doğrusu hiç mantıklı gelmiyor… 

Bu arada insanları enayi yerine koyanlar sadece bayanlar gibi anlaşılmasın. Erkeğin daha çok para ödemesi değil mesele veya bayanın daha fazla ödemesi de değil çünkü “insanların parasını yemek”, “İnsanlarla sırf paraları için beraber olmak” eylemleri cinsiyet olayı değil karaktersizlik olayıdır. İşte bu karaktersizler yüzünden fakir insanların (bende dâhil) daha dikkatli olması gerekir. Çünkü bazıları için aşk paradan ibaret, işte bu aşk fakiri sevmez, sömürür…


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski