En Kötü Alışkanlık


Hayatın şimdiye kadar hiç yolunda gitmedi değil mi? Birçok şeyin yarım kaldı. Bazı şeyler, istediğinden çok sonra gerçekleşti. Kimi zaman kahkahalarla güldün, kimi zaman hıçkırıklarla ağladın. Bazen olması gereken hiç olmadı, bazense olması gerekenden çok daha fazla yıprandın. Ama hiçbiri kalıcı olmadı ve sen şimdi dimdik ayaktasın. İntihar gibi basit şeylere sığınmadın çünkü sen güçlü bir insandın. 

Genellikle hiçbir şeyi umursamamaya çalıştın ama umursadın ve bunun için de defalarca kızdın kendine. Sadece hayatın değil insanlarında yalan olabileceğini öğrendin. Ve yalan olan insanların dostların olduğunu gördükçe hep sarsıldın. Bütün hayatını bir şeyleri öğrenerek yaşadın ve yaşamaya devam edeceksin. Önemli olan şimdiye kadar nasıl güçlü durduğun değil, önemli olan bu güçlü duruşuna seni diğer insanlardan ayıracak bir farklılığı nasıl kazandıracağın. 

Unutma her insan aynı hatayı birkaç defa yapar. Ancak yıllar sonra hala aynı hatayı yapıyorsa bu aptallık göstergesidir. Her güçlü insanın mutlaka aptal birkaç davranışı vardır ve sen bu davranışları ne kadar aza indirgersen o kadar farklılık kazanmış olacaksın. Çünkü her defasında zayıf tarafın biraz daha azalmış olacak ve sen güçlü insan değil en güçlü insan sıfatına bir adım daha yürümüş olacaksın…

“En kötü alışkanlık aynı hataları tekrar etmektir…”


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski