Alın Yazısı


Kader dediğimiz şey Allah’ın bizlere verdiği cüzi yani kısıtlı irademiz ile seçim yapabilme yeteneğidir. Allah her zaman bize fırsatlar sunar ve biz de inancımıza göre iyi veya kötü bir seçim yaparız. Bu seçimlerimizin iyiliği veya kötülüğü ise bize karakterimizi ve karakterimiz ise bize hayatımızdaki insanı verir.

Bazı yazar veya şairleri okuduğumda kaderi öyle bir etken olarak kullanmışlar ki sanki biz ne yaparsak yapalım son sözü hep kader söyleyecek. Kaderini kendisinin belirlediğine inanan her insana da saçma geldiğine inanarak, hayatta nasıl yaşarsak kader de bize her zaman böyle cevap verir. Olmuyorsa kaderden değil ahretimize zarar vereceği içindir. Bu yüzden her olumsuz ilişkimizin sonunda kaderi bahane olarak göstermektense acaba ne yaptım da Allah nasip etmiyor veya onu daha iyi araştırarak “gerçekten bize ve ailemize zarar verecek bir insan mı” diyerek karar vermeliyiz.

Sonuçta size ve ailenize çok iyi bakmanın yanında size cenneti kazandıracak bir insanı Allah’ın nasip etmeyeceğini düşünmek fazlasıyla saçma geliyor bana. 

Son sözü sen söylersin ve kader sana uyar…


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski