Yeniden Başla


Zaman zaman düşeceksin bu hayatın bir parçası zira kimsenin yaşam çizgisi dümdüz değil. Haliyle engebeli alanlar gün gelecek yoracak, gün gelecek düşürecek. Sorunları kabullenmek çözüme götürür. Çözüm çoğu zaman tekrar tekrar yeniden başlamaktır. Yeniden başlamak için önce düştüğünü kabullenmek, sonra da her seferinde daha güçlü kalkmak gerekir.

Unutmamalısın ki her gecenin sabaha kavuşması senin için de yeni bir umut demektir. Yaşamına şahitlik eden her nefes yeni bir şans demektir. Ayağa kalmak yetmeyebilir çünkü sadece bekleyerek başarıya ulaşabilen bir canlı yoktur. Gereken o ilk adımı mutlaka atmalısın. Attığın her adım yeni bir başlangıç, ettiğin her bir dua bir sonraki engel için koruyucu bir zırh olacaktır.

Düşen insanların ilk unuttukları şey hayatlarında sahip oldukları güzelliklerdir. Oysa o güzellikler yeniden başlayabilmen için en büyük destekleyicilerin olacaklar. Böyle zamanlarda en çok onlara sarılman gerekir. Ayağa kalkıp o ilk adımı attığında hepsi sana yardımcı olmak için sırada bekliyor olacaklar. Bu durum her seferinde bu şekilde gerçekleşecek ve sen ilk adımı attığında onları yanında hissedeceksin.

Şimdi bir dua et yüreğinle ve gerçekleşmesi için sabret. İnan, yarın bugünden güzel olmasa da tüm güzellikler yarınlarda gizli. Sadece sabır seni onlara ulaştırabilir.

Yeniden başlamak için güzel bir dua:

Rabbim, ben elimden geleni yaptım. 

Elimden gelmeyenler için ellerimi sana uzatıyorum. 

Sen kulunu terk etmezsin...

Ümidini kesme! Senin ol deyince olduran bir Rabbin var...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski