Geçmiş


Aşk söz konusu olduğunda en büyük problemlerden birisi de şüphesiz geçmiştir. Birçok erkek kızlarla gönül eğlendirmeyi marifet sayarken iş evliliğe geldiğinde erkek sineğin dahi dokunmadığı kızlarla evlenmek istiyorlar. İşte bana göre dönemin baş yavşakları bu insanlardır.

Bayanlar ise hiç kandırılmadım duygusu ile yaşarken belki defalarca kandırılmış biçimde hayatlarına devam ederler. Herkesin kendi hayatı, kimseye neden şunu yapıyorsun, neden bunu yapıyorsun diyebilme hakkım olmadığı gibi karışmak gibi bir niyetim de yok zaten. Ancak madem bazı insanlarla bir şeyler yaşadınız bırakın sizde kalsın onlar. Çünkü yukarıda belirttiğim baş yavşaklar gönül eğlendirmeye gelince namusu “sadece iki bacak arasından ibaret” olarak tanımlarken, evlenmeye gelince dudakları dahi zarla bir tutarlar. Bu zihniyette insanlara kendinizi yem etmemek istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey bir ilişkiniz bittikten sonra yaşananları, geçmiş geçmişte kaldı mantığıyla tamamen silmektir.

Bu arada uyarmak istiyorum, bu gidin keyfinize göre takılın ondan sonra her ilişkiden sonra her şeyi silin anlamına gelmiyor. Gerçekten namuslu insansınızdır ve bir şekilde güvenerek bazı şeylerden taviz vermiş olabilirsiniz. Eğer bu tavizlerden pişmansanız ve tekrar yaşanması bir kenara daha da ileri tavizlerin verilmesini istemiyorsanız ilişkiniz biter bitmez her şeyi silin. Eski ilişkinizde yaşadıklarınızı yeni ilişkinizde anlatmanız dahi verdiğiniz tavizlerden daha ileri bir taviz vermek demektir. Eğer gerçekten size değer verilmesini istiyorsanız işler ciddiye binmeden bu durumu açıklamamanız gerekir. Tabi bu ciddiye binme meselesi de sizler arasında değil, ailelerin durumu öğrenip bu yönde adım atmalarından bahsediyorum.

İş ciddiye bindikten sonra anlatmak zorundasınız çünkü ilerdeki yaşamınızda kocanız veya karınız olacak insanın yüzüne dahi bakamayacak seviyeye gelebilirsiniz. Bunun önünü alabilmek için iş ciddiye bindikten sonra geçmişinizde vicdanınızı rahatsız eden ne varsa eşiniz olacak insanın bunların tamamından haberdar olması gerekir. 

Şimdi bu kadar yazdıktan sonra baş yavşaklara da buradan mesaj göndermezsem içim rahatlamaz. Kendinizi zeki zannettiğinizi biliyorum, zaten sadece suç sizde de değil, ah benim her evleneceğim nutuğu atan insana güvenen bacım yok mu, suçun bir bölümü de ona ait. İnsan kendi kendine sormaz mı hiç? Biz dünyalar kadar ciddi olsak ne yazar, son söz ailelerde bitmez mi? Madem ailelerde bitiyor, aileler tanışmadan hiçbir zaman ciddi sayılmayız. Dönelim tekrar baş yavşaklarımıza; bu kadar koşturuyorsunuz ama hızlı koşan atın hikâyesini hepiniz bilirsiniz. Size asıl müjdem ise evleneceğiniz eş hakkında. Siz hiçbir zaman normal bir eş ile evlenemeyeceksiniz. Belki gözlerine kadar peçeli bir eşiniz olacak ama ruhu bir hayat kadınından farklı olmayacak. Çünkü herkes sevdikleriyle imtihan edilir bu dünyada. Bu son uyarınızdır belki, ya tövbe edin ya da sonuçlarına katlanın. Size bundan fazla söz söylenmez çünkü hak etmiyorsunuz.


Kimseyi geçmişiyle yargılama!

Unutma, yarında senin için geçmiş olacak…


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski