Yeni Hayata Bismillah


Sır sabretmektir. Sabredersen Rabbin sana hayalini kurduğun şeyleri yaşamayı da nasip eder. Elbet bazen çaresiz kalacaksın, çarenin yalnızca Rabbin olduğunu öğren diye... Asla büyük konuşma ve asla kimseyi günahlarından dolayı ayıplama. Peygamber müjdesidir, yargılayan yargıladığı günahı yaşamadan ölmez. Evet, müjdedir. Çünkü Allah günahlar konusunda tek yargılayıcının kendisi olduğunu bildirir bu müjdeyle.

Her şeye rağmen ümidini yitirme. Sen nefes aldıkça Rabbin seni unutmayacaktır. Unutma, sana bu hayatı bahşeden, sen bu hayatı en güzel şekilde yaşa diye fırsatlar da yaratacaktır. Bu fırsatlar için sebepler de... Ama unutma, sır sabretmektir.

Gönül kırma, gönül kırarsan er ya da geç gönlün kırılır. Birilerinin güneşini yağmura çevirirsen sen de güneşe hasret kalırsın. Aklının bir köşesinde yazılı kalsın Hak var, hesap var, hesap soran var. Hakka girildiyse, hesap sorulması gerekir ki bu hesap şüphesiz sorulur.

Belki de senin gönlün kırılır, yüreğin ferah olsun hesapsız kalmaz. Ayrıca karanlık güneşe işaret eder ve kıyamet kopmadıkça gün doğmayı unutmaz. Dert bu sıkar, yeri gelir bunaltır. Rabbin seni unutmaz, inşirah tadında güzellikler ihsan eder ve güneşe kavuşursun. Hem ne demişti Mevlana: “Kolun mu kırıldı? Üzülme belki Allah sana kanat verecek.”

Günahkâr mısın? Zerre pişmanlığın varsa tövbe et. Bismillah de, yeniden başla. Allah yeniden başlayanların yardımcısıdır. Günah sana karşı mı işlendi? Yüreğin ferah olsun, Allah hainlik yaparak gideni helallik istemek için ayağına kadar getirir.

İnsandır, seni feci şekilde üzer. Yalanlar söyleyerek kandırır. Seni kullanır, hayallerinle oynar. Hiç olmamış sözde sevgisini her hücrene kadar işler. Kandırır, oyalar ve hiçbir şey olmamış gibi çeker gider. Sevgini, geleceğe dair hayallerini, ondan sonrasında ne yapacağını bilmeyişini zerre umursamaz, gider. İçin acır, canın yanar, bu olanları kabullenemez, hak etmediğini düşünürsün. Her şeye rağmen sabret, kabullenemesen de sabret. Dilin sevdana lal olsun onca acıya, üzüntüye rağmen kaldır avuçlarını dua et. İmtihan say, kolay olmaz de, elbet yüreğim parça parça olacak de, şükret. Rabbinin seni her an gördüğü gerçeği tüm bedenini sarsın. Elbette O, sessiz kalmayacaktır bu yaşadıklarına, elbette her suskunluğunun hesabını soracaktır. Öyle hemen değil belki ama mutlaka soracaktır. Onun dünyasında aksi mümkün değildir, yüreğin rahat olsun.

Diline dolansın İnşirah suresi: Rabbim daralan göğsümüze sıkılan yüreğimize ferahlık ver. Âmin.

Sonra son bir iyilik yap. Bu defa kendine. Seni yıpratan, seni güneşinden alıkoyan, tebessümünü yüzünden silen her şeyden vazgeç. Her ne kadar nice kötü yürekli insanlarla sınanmış olsan da son bir kez kendine bu iyiliği yap. Tekrar kaderinin ellerinde olduğunun farkına var. Yeni bir hayat için planlar yap. Dualarınla süsle ama bu defa çok içten olsun duaların. Ümidini diri tut, yarın duaların kabul olacakmışçasına. Kır kabuğunu ve yeni hayatının ilk adımını at. Gözyaşların geçmişteki tüm hatalarını silip götürsün. Hayal kırıklığı yaşamamak için geçmişten aldığın dersler zihnine kazınsın. Aşka kapanmasın kapın. Aksine Allah’ın rızasıyla daha içten açılsın gönül kapın. Aşkla bakacağın, ömür yolculuğunu beraber geçireceğin insan çok uzağında değil. Sabredersen vakti gelince kavuşursun. Mutluluk yaşamını sarar ve asla terk etmez. Sıkıntılarını unutur, zor günleri geride bırakırsın. Acı ve keder bir daha uğramaz dünyana, yolu bile düşmez coğrafyana. Duanla başlayacak yeni hayatın güzelliklerin habercisi olur, her haber yeni mutluluklar meydana getirir. Sonunda kazanan sen olursun, sen kazanmayı hak ediyorsun.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski