Nasip


Sen Rabbine havale et, bir gün sen unutsan da O unutmaz.

Bugün bir dua gördüm. “Allah sana hayal dahi edemeyeceğin kadar mutluluklar nasip etsin.” diyordu. Tüylerim ürperdi âdeta ve içimden “Bu ne güzel bir duadır,” dedim. Nasipler dünyasında yaşıyoruz. Her cümlenin sonunun çıktığı nokta nasip. Öyle ki aşk kaderden gelir, sevmek çoğu zaman imtihan, sevilmek mükâfatların en büyüğü, mutluluk ise tamamen nasip...

Karamsar olma sakın! Bismillah de çık yola, nasibine sabret, zorluklara tevekkül et. Sonucun her türlüsüne şükret. Kabinin en derininden dua et. Hiçbir dua cevapsız kalmaz. Rabbine güven, daima güvenmeye devam et. Konu sevda ise en güzelini yalnızca o nasip edebilir.

Gidenler olacaktır. Korkma! Yolcu et. Sırtını dönenler umurunda olmasın. Terk edenlere gül geç. Tebessümünde, Rabbim beni hiçbir zaman terk etmeyecek, sırrı saklı kalsın. Allah’a inanıyorsan, onun seni hiçbir zaman terk etmeyeceğini bil. Ona dua ediyorsan ve duandan vazgeçmiyorsan, duanın kabul edileceğine emin ol. Unutma inanmaktan, sabretmekten vazgeçmeyen kullarıyla birliktedir Allah. Allah bir kuluyla birlikteyse tüm dünya yüz çevirse de nafile, yalnız hissetmez kendisini. Rabbine güven ve ona inanmaktan asla vazgeçme.

Kendine sürekli hatırlatman gereken küçük bir not:

1.Bugünler mutlaka geçecek,

2.Rabbin her zaman hakkında hayırlı olanı verecek,

3.Hesaplar yarına kalacak ama yanlarına kalmayacak.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski