Özlem Duymak


Aşkın belki de en güzel yanıdır özlemek, ne kafiyeli cümleler kurmanıza gerek vardır ne de ekstra şeyler yapmanıza sadece özledim deyin ve bu kelime sihrini açığa çıkarsın.

Abarttığımı düşünebilirsiniz ama inanın fazlasıyla abartılacak bir konu “Özlenen bilse yokluğundan utanır” cümlesini duymayanınız kalmamıştır. Hep çok farklı gelmiştir bu cümle çünkü gerçekten özlemek çok ayrı bir şey, en kötü durumların bile telafisi olabilir. Nasıl diye düşünebilirsiniz. Düşünmeyin, sadece özledim yazın ve kısa bir mesaj gönderin, çoğu zaman cevap mutlaka gelecektir. Tabi sıklaştırmamak şartıyla, kendinizi zeki ilan edip durmadan hata yapıp özledim de yazarsanız çok farklı küfürler duyma ihtimalinizde yüksek. 

Hani bazı yarışmalar olur ya jokerleriniz vardır, bu durumda aynı öyle işte, jokerleriniz bir kenarda dursun çok sıkışmadıkça kullanmayın. Ama ümitsizliğe de kapılmayın hiçbir zaman bitti zannederek. Çünkü son kozunuz her zaman bir özledim cümlesi olabilir. 

Özlem her zaman iyi niyetli değildir tabi, bazen platonik âşık olursunuz işte o zaman bu sihirli kelime sizin için tam bir zehir kelimesine dönüşür ve her gece sizi zehirlemek gibi bir adet edinir kendine. Veya çok seversiniz gerçekten uzaktadır, yine tam bir ıstıraptır bu kelime, öyle can acıtır ki her gece canınızdan can alıyorlar zannedersiniz. Ben bu konuda tecrübeliyim, hem de her iki olumsuz koşulla da karşılaştım. Özlemin ağır yüzü hiç olmadığı kadar yakın oluyor, arada mesafeler varsa sanki her an arkanızda sizi öldürmeye gelmiş birinin nefesini hissediyorsunuz. Anlayacağınız özleminizi belirtmek için süslü kelimelere ihtiyacınız yok ama özlem kelimesini açıklarken baya bir süslüyorsunuz kelimeleri… Bir anda “hiç su içmediğini hatırlayıp” susuzluğu tüm hücrelerinizde hissetmektir, özlemek. Söz konusu sevdiğiniz insan ise sanki her an gözlerinizin önünde duran ancak bir türlü ulaşamayacağınızı bildiğiniz bir şey gibi, işte o kadar zor ki kelimeler bile yetmiyor anlatmaya…


Her şeye rağmen özlediğiniz birinin olması güzeldir.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski