Güzel Sevgili


Aşkın en karmaşık konularından birisidir sevgilinin güzel olması. Çünkü bazı yazarlara göre zaten güzel olan bir insan ile sevgili olduğunda güzel sevgilin olur. Bazıları ise bunun aksine güzel olsun, çirkin olsun eğer sevgili olmuşsa güzeldir. Yani herkesin sevdiği kendisine güzeldir. Hangisi daha mantıklı geliyor derseniz şüphesiz ikincisidir. Bana göre de her insanın sevdiği kendisine güzeldir. Zaten sevgilinize herkes güzel diyorsa aynı zamanda ikinci şık birincisini de kapsamış oluyor. 

Aslında bazı insanlara göre ise her ikisi de önemli değil, asıl önemli olan ruh güzelliği. Ben buna katılmıyorum çünkü dışını beğenmediğiniz meyveyi hiçbiriniz almazsınız. Dışı biraz cazibeli olacak ki içini de sorgulayabilesiniz, aksi takdirde sanmıyorum kimsenin gidip direkt iç güzelliği ile ilgileneceğini. Tabi dış güzelliği durumu herkese göre değişen bir durum, kimine göre makyajsız kız olmazken, kimi de doğal güzelliklere önem veriyor. Yani anlayacağınız dış güzellik her türlü önemli. Gerçi ruhu güzel olanın yüzüne de yansır demişler ya ne kadar doğru tartışılır. 

Burada sadece güzellik üzerinden örnek verdim ancak bu konu sadece erkeklere has bir durum olmadığı için kızlar bu konu da ki güzellik meselesini yakışıklılık olarak okuyabilirler…


“Güzel sevgilim” güzel aslında ama

“Güzel gönüllü sevgilim” daha güzel sanki…


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski