Aşırı Dozda Nefret

Hatalı bir başlık olduğunu düşünebilirsiniz. Aslında mantıklı gelen de aşkın değil de ayrılığın nefret içermesi ancak değil, her ayrılan çift arasında aşk bitti diyemezsiniz ancak öyle ki sırf eğlenmek amaçlı birliktelikler hariç bütün aşkların sonunda birkaç saatlik de olsa bir nefrete rastlarsınız. Bu nefretin oranı içinizdeki aşka bağlı olmakla beraber ne kadar seviyorsanız o kadar nefret edersiniz karşınızdaki insandan, bu durum bütün aşklarda kaçınılmazdır.

Anlatmaya çalıştığım duygular aslında çok anlatılmaz ve kolay yer verilmez dizelerde. Çünkü hiçbir yazarın veya şairin işine gelmez nefret söyleminde bulunduğu insana ona âşık olduğu için söylediğini söylemek…

Hani her zaman söylerler ya bizlere “insan sevdiği insana kıyamaz” diye, işte bu konu aslında bu sözün ne denli büyük bir yalan olduğunu bütün çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Seven insan sevgisine karşılık bulamadığı zaman öyle bir nefret kusar ki bundan önceki anılarınızın arasında sizi dünyanın en mutlu insanı dahi yapmış olsa ona tam bir canavar gözüyle bakmanıza sebebiyet verir. Canavarın genelde erkekler için kullanılan bir terim olduğunun farkındayım. Bu şekilde aktarma sebebim bu durumun genelde erkeklerde görülmesidir.

Bayanlar erkeklere göre biraz daha umursamaz davranırlar bu konuda, tabi istisnalar olabilir her zaman ancak ben genel adına konuşuyorum. Nefret aslında içinde yaşanmamış duyguları barındıran insanların genelde başvurdukları kendini ifade yöntemidir. Tabi bu konuda da tamamen genelleme yapıyorum, istisnalar her zaman vardır.

Peki, nefret nasıl dışa vurulur?

Karşıdaki insan olarak bunu nasıl anlayabilirsiniz?

Nefret eden insanları tespit etmek çok kolaydır. Çünkü onların başvuracakları ilk şey sizin zaaflarınızdır. Bunu yapmalarının nedenini ise kendilerinin çektikleri acıları bu yöntemle size de çektirmek olarak açıklarlar.

Bazen de bu yöntemi kullanarak geri geleceğinizi düşünürler. Aslında bu da onların nefret ettiklerini anlamanızın ikinci yoludur. Nefret ettiği halde ona karşı attığınız birleşme adımlarına yanıt veriyorsa bu karşınızdaki kişinin size karşı sahte bir nefret eylemi içine girdiğini gösterir. Bazı insanlar sizden gerçekten nefret ederler, bazıları kendisini nefret ediyormuş gibi gösterirler ve bazıları ise sadece nefret ettiğini zannederler. Karşımızdaki insanın hangisi olduğunu merak ederiz her zaman, bu yüzden yukarıdaki yöntemleri yazma gereği duydum, test etmek size kalmış…

Çok sevme çocuk sonra nefret etmek zorunda kalıyorsun…


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski