Özürler Gecikmesin


Çok sevdiğiniz insanları istemesen de olsa incitebilirsiniz. İstemeden incitmekten kasıt, farkında olmadan onları üzmektir. Farkında değilseniz onu üzdüğünüzün pek yapabileceğiniz bir şey yoktur. Ancak farkına vardıysanız onu üzdüğünüzün, mutlaka gidip özür dileyin. Hele ki, karşınızdaki bir kadın ise mutlaka affettirin kendinizi hatta affettirmekle de yetinmeyin ve affettiğinden emin olun. Aksi halde o anda tepki vermeyebilir, zaten genelde vermez. Ama bu demek değildir ki umursamıyor.

Sessiz kaldıysa bir bayan, henüz patlama vakti gelmemiştir. Bekler iyice dolana kadar ve belki de olaydan bir yıl sonra “sen beni şurada kırmıştın” der neye uğradığınızı şaşırırsınız. Siz olayı hatırlayana kadar bombardıman çoktan başlamıştır. Küçük bir özür ile kapanacak olan konu şimdi dağ gibi bir tepki ile karşınızdadır. 

Olay bu şekilde gerçekleşirse bile şükredin halinize. Çünkü bir kadın size öfke kusabiliyorsa hiç kimsenin olmadığı kadar seviyordur. Asıl kötü olan, o suskunluğun hiç bozulmamasıdır…

“Gecikmiş bir özür, sandığınızdan daha çok şey götürür sizden…”


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski