Gurur Kuralları


Gurur aşkı ziyan eder şarkısını duymayanımız yoktur. Zaten çok da yıllanmış bir parça sayılmaz. Evet, gurur aşkı ziyan eder, yetinmez mahveder, üstüne bir de yakar küllerini sağa sola savurur.

Gurur, aşkı yenen ve de yenebilen tek duygudur. Anne babaya bile karşı çıkarak evlenmeyi düşünen çiftler vardır ama gurur söz konusu olduğunda onlar dahi arkalarına bakmazlar.

Gurur çok sevmenin ve sevdiği için değişme çabasına girmenin bir diğer adıdır. Çok severseniz, çok zayıf biri olursunuz duygusal açıdan. Zayıf birinin sevgi karşıtı duygularına yenik düşmesi gayet olasıdır. Hele ki bir de karşısındakini kaybetmemek adına değişmeyi göze alan biriyse. Ha bu arada bu sadece bir bakış açısı, kesin doğru olarak algılamanıza gerek yok.

İngilizlere göre iki çiftin anlaşabilmesinin en iyi yolu erkeğin sağır, kadının ise kör olması. Aslında düşündüğünüzde gerçeklik payı yüksek bu cümlenin çünkü erkek alıngandır, her zaman her duyduğuna alınabilir ve karşısındaki bayanı dinlemeden işin gerçeğini öğrenmeden yargılayabilir. Konu kadına gelince farklı olmasa da olay biraz ayrı kadın duydukları ile hareket etmeyi sever. Ancak kadın, erkek kadar sinirli olmadığından yumuşadığında olayın aslını anlatmak o kadarda zor değildir. Önemli olan bu değildir tabi, İngilizlerin dediği gibi kadının da kör olması gerekir ideal bir çift için. Konunun burasını ise şöyle yorumlamak gerekir. Hatırlarsanız yukarıda sevgilinizin hiç olmadık zamanlarda, bir ortamda veya yolda yürürken başkalarına baktığınız için sizden şikâyetçi olduğunu söylemiştim. İşte tam bu noktada kadında da aşkı bu kadar basitleştirmemeli…

Bazen hiç olmadık zamanlarda hiç bilmediği dikkat etmediği bir tarafa doğru düşüncelere dalabilir insanlar bu sırada yanınızdaki bayan nereye veya hangi kıza baktığınızı söylediğinde ister istemez sinirlenebilirsiniz. Çünkü o insanın kendisine hiç güvenmediğini düşünebilir ve bu duygu zayıflığına yol açabilir; bunun halk arasındaki adı ise soğumak. Tabi bunun devamını da gurur izliyor, en küçük gitmelerde gurur yapıyorsunuz, o arıyor siz aramıyorsunuz. Aslında gurur bir ayrılık bahanesidir kimi zamanda…

“Sözün özü: Gurur aşkı ziyan eder.”


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski