Hasan Can Kaya İle Konuşarak Hayatını İfşa Eden İnsanlar


2020 - 2022 yılları arasında köklü değişimlere şahit olduk. Mizah anlayışımız bile değişti. Hasan Can Kaya diye bir adam girdi hayatımıza. Şimdiye kadar hep komedyenlerin komik varsayılan hayatlarını dinlediniz ve güldünüz, artık sizler anlatın birazda onlara gülelim dedi. Konseptin adını konuşanlar koydu. Kime anlatsanız “salak mısın oğlum? kim ifşalarını anlatıp kendine güldürür” diye karşı çıkardı ama gerçek hayatta öyle olmadı. Herkes önce bana gülmeliler, en iyi ifşa benim demek için sıraya girdi. 

Yanlış anlaşılmasın. İfşa olmak kötü bir şey değil. Asıl suçlu ifşaya konu olan insansı varlıklar. Ben buna sonuna kadar katılıyorum. Lakin herkesin ifşalarımızı bilmesine gerek var mı? Bu konuda emin olamıyorum. Konu mizaha taşınabilir mi? Özel konular taşınmamalı diye düşünüyorum. Demek ki düşünmemek gerekiyormuş. İnsanlar çekinmeden çıkıp çatır çatır anlattılar yaşadıklarını. En güzel ifşa benim demek bir cesaret örneği oldu. Ben ister miydim? İsterdim elbet. Kamera fobisi buna engel olmasaydı tabi. Karşı çıkanları anlamıyorum. Hepimiz geçmişte temiz elden geçmiş insanlar silsilesi olarak +18 yaşantılarımızın ortaya çıkmasından neden çekiniyoruz ki? Utanması gereken biri veya birileri varsa o da olayı nesneleştirenler ve nesneleştirirken yardımcı olup, göz yumanlardır. Aksi durumda iki gönül bir olduktan sonra konu samanlığa istenildiği zaman taşınabilir ve buna kimse itiraz edemez, yorum yapamaz. Sadece saygı duyabilir.

Her ne kadar programda olmasak da bende bir fantezimi paylaşayım sizinle. Şu yazının altına binlerce insanın fantezisini paylaşmasını isterdim ben. Düşünün binlerce fantezi hikayesi hemen alt tarafta sizin onları okumanızı bekliyor. Algımızı değiştirdi bu Hasan Can Kaya. Sikilmişliklerimizle barışmamızı sağladı. İzahı olmayan durumlarımızı aldı mizaha çevirdi. Düne kadar her komedyenin yeni aksilikler yaşayıp bunlar üzerinden yaptıkları tespitleri yıllarca bekleyip yarım ağızla gülerdik. Şimdi öyle mi? Her bölüm ayrı bir komedi. Var ol Hasan Can Kaya. Seni ve izleyicilerini seviyoruz.

Not: Olurda bu yazıya denk gelirsen seviyoruz kısmını çoğul anlama bir erkeğin başka erkeğe seviyorum demesi olmayan ülke kanunlarına aykırı olduğundan çoğul bir biçimde yazdım. :)

Dipnot: Yazıda belirtilen sik, sikilmek, sikilmiş kavramları cinsel manada değil, bir sebeple veya bir nedenle çok kötü şeyler yaşamak, hayatını mahveden, mizaha dönüşecek bir şeyler yaşamak gibi insanları yargılamayan anlamlarda kullanılmıştır. İnsanların nesneleştirilmiş şekilde de olsa dahi kendilerini siktirmelerine ve bu sikilmeleri istedikleri gibi anlatmalarına her zaman saygı duyduk, duymaya devam edeceğiz. 

Eğer cinsel içerikler ararken konuma denk geldiyseniz, çok yanlış geldiniz. 

Bknz: twitter türk ifşa :)

3 Yorumlar

  1. Bende çok utanıyorum konuşanlara katılmaktan

    YanıtlaSil
  2. Efsane bir program inşallah uzun yıllar devam eder

    YanıtlaSil
  3. İtiraf ediyorum benide sağlam siktiler

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski